<>

 
 
 
Kihasználva a téli szünet adta lehetőségeket, némi esélylatolgatásba bocsátkozunk az európai topligákat illetően; megvizsgáljuk, hogy fél szezon után kik a legnagyobb bajnokesélyesek!
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Ki nyeri a Primera Divisiónt?

Kihasználva a téli szünet adta lehetőségeket, némi esélylatolgatásba bocsátkozunk az európai topligákat illetően; megvizsgáljuk, hogy fél szezon után kik a legnagyobb bajnokesélyesek!

Spanyolországban olybá tűnik, hogy megtörték a Barcelona és a Real Madrid egyeduralmát, Diego Simeone és az Atletico Madrid ugyanis az előző év bajnoki címe után ebben a szezonban is az aranyéremre tör.

A háromfrontos küzdelemben ettől függetlenül jelenleg a Blancók állnak nyerésre, Carlo Ancelotti együttese ugyanis 15 fordulót követően úgy vezet egy ponttal a katalánok és néggyel a városi rivális matracosok előtt, hogy egy meccsel kevesebbet játszott riválisainál. Cristiano Ronaldo gyakorlatilag csak akkor nem rúg gólt, ha nem akar, Gareth Bale pedig, ha éppen nem sérüléssel bajlódik, maga az életveszély, de jelenleg nem igazán tudnánk olyan csapatrészt mondani, ahol sebezhetőek lennének a királyiak.

Lionel Messi és a Barca lőtávon belülről követi a fővárosiakat, ám a gránátvörös-kékeknél mintha valami hiányozna a gépezetből. No nem támadásban, hiszen az argentin zseni mellett Neymar, Suarez, vagy éppen Iniesta, Pedro és Rakitic is bármikor képes meccseket eldöntő villanásra, ám a védelem finoman szólva sebezhető, a kapuban pedig sem Marc-André ter Stegen, sem pedig Claudio Bravo nem tűnik biztos pontnak.

Ami az Atletit illeti, a címvédő aligha szeretné átadni a trónját bárkinek is, ezt a 3. fordulóban a Bernabéuban aratott 2–1-es győzelmével nyomatékosította is mindenkiben. Azóta viszont már háromszor kapitulált Simeone alakulata, így lépéshátrányba került a listavezető Reállal szemben, ettől függetlenül butaság lenne máris leírni a temperamentumos argentin mester vezette társaságot.

Az élen álló triót a Valencia – Villarreal – Sevilla hármas követi, akik bár 1-1 mérkőzésen elkaphatják a favoritokat, hosszútávon aligha lesz esélyük beleszólni a dobogós helyek sorsába.

Jelenleg tehát egyértelműen a Real Madrid tűnik a bajnoki cím legfőbb várományosának, ha a királyiak és Ronaldo tavasszal is tartani tudja ősszel mutatott formáját, akkor nehéz lesz befogni Ancelottiékat.

Primera Division, végső győztes:

Real Madrid (1.33) Barcelona (3.50) Atletico Madrid (26.00)
 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!