<>

 
 
 
Szerdai Tippmixtippek rovatunk 5 tippel érkezik: spanyol, magyar, svéd és szerb foci mellett az olasz kosárligából is hoztunk 1-1 ötletet.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Tippmixtippek: 5 tippel támadunk szerdán

Szerdai Tippmixtippek rovatunk 5 tippel érkezik: spanyol, magyar, svéd és szerb foci mellett az olasz kosárligából is hoztunk 1-1 ötletet.

A jól ismert rovatban már reggel jelentkezünk néhány megfontolásra érdemes tippel. A mérkőzéseket, az ötleteket szinte kizárólag a Tippmixkínálatból válogattuk össze, az események elé beírtuk a sorszámot. A meccsek bekerülnek az értékelő táblázatunkba, így ott ellenőrizheted a tippek hatékonyságát. A forma új, a szlogen a régi: fogadjunk, hogy nyersz!

151. Trento – Sassari, 1 (1.55) – olasz férfi kosárlabda-bajnokság, negyeddöntő, 2. mérkőzés, 20:45

Csak az első félidőben éltek a Sassari győzelmi reményei a negyedöntő első, hétfői meccsén. A harmadik negyedtől kezdve beindult a Trento, amely újoncként lett negyedik az alapszakaszban, egészen parádés, 12-3-as otthoni mérleggel. A párharc első felvonását végül 81-70-re nyerte meg a házigazda - a terhek szépen megoszlottak, hiszen öten értek el kétszámjegyű dobóteljesítményt, a lepattanóharc pedig egészen elképesztő, 62:31-es eredményt hozott -, és ez csöppet sem meglepő, hiszen ebben az idényben oda-vissza verte a Sassarit (otthon 104-82, idegenben 92-84). Szerdán jöhet az újabb siker, már csak azért is, mert a két csapat formája közt óriási a különbség. A Trento nyolcat megnyert, a Sassari hatot elvesztett a legutóbbi tíz bajnoki meccse közül.

182. Elfsborg - Helsingborg, 1 (1.50) - svéd bajnokság, 19:00

A borasi együttes a negyedik 17 ponttal. Egy győzelemmel – igaz, csak átmenetileg – akár az élre is állhat. Otthon veretlen, két siker mellett kétszer ikszelt. A formája jó, a bajnokkal ikszelt legutóbb, előtte a Kalmart és a Sundsvallt győzte le. A sárga-feketéknél egy középpályás eltiltott, egy sérült, így öt gól hiányzik majd a gárdából. A Helsingborg a hetedik 11 ponttal, idegenben 1-1 győzelem és döntetlen mellett kétszer kapott ki. Az elmúlt négy bajnokijából hármat elveszített, de azért ez nem feltétlenül meglepetés, mivel találkozott a Malmövel és a Göteborggal is. A Gefle elleni hazai kudarccal már nehezebben lehetett elszámolni. Egy finn válogatott védője és egy fontos középpályása sérült. A forma egyértelműen a sárga-feketék mellett szól és az Elfsborg ma nem hibázik.

197. Ferencváros - Videoton, 2.5 gól alatt (1.75) - Magyar Kupa-döntő, 20:00

Mindkét csapatnak jó a védelme, és a kupadöntők általában rendre óvatos játékot hoznak. A Fradi van jobb formában, hazai közönség előtt lép pályára, ez mellett szól. Az egész bajnokságban csak négy gólt kapott a Groupama Arénában. A Videoton amióta megszerezte a bajnoki címet, kiengedett, de a fináléra azért biztosan összeszedik magukat Juhászék. Idegenben csak minden második meccsén (14-ből hétszer) kapott gólt a fehérvári csapat. November végén 0–0 lett a végeredmény a Sóstói Stadionban, most tavasszal pedig majd csak május utolsó hétvégéjén játsszák bajnoki meccsüket. Ma sem lesz gólzápor, három találat alatt állnak meg a gárdák.

208. Zaragoza - Mirandes, 1 (1.65) - spanyol másodosztály, 22:00

A 6. fogadja a 13. helyen állót a 39. fordulóban. A Zaragoza 57 ponttal nem érezheti magát biztonságban, legalábbis ami az osztályozós szereplést illeti, hiszen a mögötte három csapat is látótávolságon belül van. Formája azonban bizakodásra adhat okot: 4 kör óta nem kapott ki, ráadásul ezalatt két értékes idegenbeli döntetlent ért el. Hazai 10-7-2 mérlege nem rossz és a 19 hazai meccs alatt lőtt 33 gól is szépen mutat.

A Mirandes csapatának már nincs komoly célja, hiszen a kieső zónától 9 pontra van, az osztályozós helyektől pedig 20 egység választja el. A legutóbbi 2 fordulóban két vereséget szenvedett el, ráadásul mindkettőt kiesőjelölt ellen: az Osasuna otthonában 0-2, a Barcelona B-csapata pedig 3-2-re nyert náluk. Vendégként egyébként is mindössze 4-5-10 sorral áll. A Zaragoza motiváltabb, erősebb kerettel bír, hazai környezetben szerintünk nem hibázik.

215. Partizan Belgrád - Cukaricki, 1 (1.40) - Szerb Kupa-döntő, 20:30

A Szerb Kupa idei kiírásának döntőjét a bajnoki tabella jelenlegi 1. és 3. helyezettje vívja. A Partizan az utolsó bajnoki kör előtt már biztosan megnyerte a pontvadászatot 29 meccse alatt mindössze 1 vereséget elszenvedve, a legjobb támadójátékot és védelmet felmutatva a ligában. A kupában tavaly a negyeddöntő jelentette számukra a végállomást, idén azonban a sorozatban kapott gól nélkül menetelt végig: Bezanija 1-0, Sloga Petrovac 3-0, Rad 1-0, Jagodina 3-0 és 2-0.

A Cukaricki biztosan bronzéremmel zár majd, hiszen az utolsó kör előtt hátránya 4 pont a 2. helyen állóval szemben, előnye pedig 8 egység az üldöző Vojvodina előtt. A kupában rögös volt az útja, szoros meccset játszott a Mladost (3-2), az OFK (2-1), a címvédő Vojvodina (2-1) és a Vozdovac (2-0 és 4-1) került az útjába. A Partizan a 2010/11-es kupasorozatban tudott utoljára nyerni, most azonban ismét diadalmaskodhat, bezsebelve ezzel 4. kupagyőzelmét.

 
 
  • 2boomi882015május20.02:44ÚjVálasz

    Ez egy jó nap volt tényleg - vastagon jöttek a favoritok akár handi-re :) Grt !!

     
  • 1feribadi2015május20.00:27ÚjVálasz

    Na most hol is vannak a laly1oskak. Amikor 100 szazalekps napot tolnak a arcok???

     

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!