<>

 
 
 
A Troyes Lavallal találkozik ma este a francia Ligue 2-ben. Az élvonalnak tavaly búcsút intő házigazda az idegenben halovány vendégét fogadja. Hazai-gyanús történetre bukkantunk...
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

1.58

Otthon tarthatja a pontokat a Troyes

A Troyes Lavallal találkozik ma este a francia Ligue 2-ben. Az élvonalnak tavaly búcsút intő házigazda az idegenben halovány vendégét fogadja. Hazai-gyanús történetre bukkantunk...
Francia másodosztály
Troyes-Laval
Péntek 20:00 óra

A Troyes a nyár elején intett búcsút a legmagasabb osztálynak, a klub célja pedig egyértelmű: mielőbb visszajutni az első divízióba. A kék-fehérek kerete alapjaiban nem gyengül meg, Jean-Marc Furlan személyében pedig egy, a támadófutballt erőltető tréner ül a kispadjukon. A gárda termeli is szép számmal a gólokat, találati mutatója 25-15, odahaza pedig egészen impozáns mérleggel rendelkezik! A megszerzett 21 egységéből 16-ot saját közönsége előtt zsebelt be (5-1-0, csak az élcsapatnak számító Angers tudott remizni nála)! Idegenben viszont nem igazán megy Darbionéknak: 1-2-4-es soruk gyengének tűnik a feljutási reményekhez.

Jelenleg az 5. helyen tanyázik a Troyes, a feljutást érő dobogótól 4 pont a lemaradása. A formája biztató, a hat legutóbbi bajnokija közül csak egyet veszítette el. A héten elmaradt meccset pótoltak Gimberték: noha több mint egy órát emberelőnyben futballoztak Brestben, a siker elmaradt - 1-1 lett a vége.

Gimbert, a Liga házi gólkirálya pikáns meccsre készül, hiszen épp a Lavaltól igazolt a kékekhez. Mint a honlapnak nyilatkozva fogalmazott: egykori munkaadója lényegesen erősebb, mint amit eddig kiadott magából, nagy változások történtek a klubnál, és az eredmények egy ideig nem jöttek. Nem úgy a hétvégén, amikor is a Laval egy ötöst hintett a Creteilnek - ez pedig figyelmeztető jel lehet, vélekedett a csatár, aki természetesen győzelmet vár a mai ütközettől.

A Lavalnál nagyon bizakodó a hangulat, bár ez nem csapott át hurráoptimizmussá. Nincs is rá ok, hiszen a narancssárgák jelenleg is kieső pozícióban tanyáznak 13 meccsen gyűjtött 11 pontjukkal. Idegenben igencsak haloványak: 0-1-6, 2-12-es gólaránnyal. Az iksz a tökutolsó Bastiánál jött össze még szeptember végén, azóta két túra, két vereség, mindkétszer 0-2-re.

Égett a ház rendesen a klubnál, Philippe Hinschberger vezetőedzőnek egyre kényelmetlenebbé vált a kispad. Nem is csoda, hogy a múlt hétvégi győzelemnek elképesztő módon örül mind a csapat, mind pedig a tréner... A Creteil ugyan gyorsan megszerezte a vezetést, ám a Laval parádézott, és végre kihasználta a helyzeteit. 5-1 lett a vége!

Bekamenga személyében egy gólveszélyes támadót a Laval is foglalkoztat: a csatár 7 találatot jegyez, a múlt pénteken egy duplával vette ki részét a sikerből.

A találkozó előtti napon a klub hivatalos honlapján a kulcsemberek szólaltak meg, a sérüléséből visszatérő Renouard abban bízik, hogy kijöttek a hullámvölgyből, Vanhamel kapus persze az ellenfél gólzsákjára hívta fel a figyelmet, míg Bekamenga azt hangsúlyozta, hogy igyekszik megismételni múlt heti produkcióját.

Főtipp

Troyes-Laval 1 (1.58) - Betclic

Melléktipp

Troyes-Laval több mint 2,5 gól (1.85)

A Laval 2005 óta nem nyert a Troyes ellen, a közelmúlt csatáiban rendre a kékek bizonyultak jobbnak. És ma sem szavazunk a vendégeknek bizalmat, szerintünk a minőség a hazaiakkal van! Tippünk tehát 1-es, egy másik szelvényen pedig akár adható a +2,5 is...

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!