<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Bevállalod? Eb-gólokban utazunk kedden

A csoportzáró meccseken már mindenki számolgat. Mi is ezt tesszük, és 2-3 gólt várunk az ukrán-lengyel és a horvát-spanyol derbin egyaránt. Fogadunk?

Nagy szorzók, húzós oddsok: itt a helyed, ha nem félsz kockáztatni. Ebbe a csokorba kifejezetten merész tippek kerültek, de, amint tudjuk, bátraké a szerencse! Csípjünk meg együtt minél több kövér oddsot!

36047. Ukrajna - Lengyelország, 2 vagy 3 gól születik(1.90) - Európa-bajnokság, 18:00

A helyzet a következő a C-csoportban: amennyiben a papírforma érvényesül és a németek elverik az északír csapatot, akkor az első két helyen biztosan a német-lengyel kettős végez majd. Az biztos, hogy Ukrajna búcsúzik, hiszen Észak-Írország csapatát semmiképp sem előzhetik meg az egymás elleni eredmény okán. Amennyiben biztosra vesszük a német győzelmet Észak-Írország ellen, úgy a lengyelek csak akkor szerezhetik meg a csoport első helyét, ha kettővel több góllal verik Ukrajna csapatát, mint amennyivel a németek az északír együttest. Valljuk be: erre sincs túlzottak sok esély. Vagyis elméletben a lapok leosztottak az utolsó kör előtt: Németország megnyeri valószínűleg a csoportot, Lengyelország 2. helyen biztosan továbbjut, Észak-Írország pedig reménykedik abban, hogy befér a 4 legjobb csoportharmadik közé. A fentiek okán egy olyan lengyel csapatot várunk a pályára kedd este, amely erős, de nem 100 százalékosan motivált és tartalékolhat az egyenes kieséses szakaszra. Ukrajna pedig gyakorlatilag már összecsomagolt és maximum egy szép búcsúban reménykedhet, hogy szurkolóit kárpótolja. Ezek alapján egy visszafogott iramú meccset várunk és ha magasabb szorzót keresünk, akkor a 2-3 gól jó választásnak tűnik.

17087. Horvátország – Spanyolország, 2 vagy 3 gól születik (1.90) – Európa-bajnokság, 21:00

Külön cikkünkben gólváltást tippeltünk, de talán jó húzás lehet a 2-3 gólos opció is. A két győzelemmel álló spanyolok már továbbjutottak, Horvátországnak négy pontja van, miután 2-0-ás vezetésről döntetlennel zárt a csehek ellen. A horvát drukkerek csapatuk mindkét eddigi meccsén randalíroztak, a törökökkel szemben 1-0-ra megnyert első összecsapáson fáklyákkal és petárdákkal dobálóztak, majd befutottak a pályára. Múlt pénteken, a Csehország elleni találkozón hasonlóan viselkedtek, illetve össze is verekedtek egymással, emiatt négy percig állt a játék, a folytatásban pedig a horvát játékosok kiestek a ritmusból, a csehek így az utolsó pillanatokban egyenlítettek, s 2-2-es döntetlent értek el.

Ha a horvátok nem akarnak izgulni a harmadik helyezettek rangsorolásakor, egy pontot mindenképp szerezniük kell a százszázalékos teljesítménnyel első, címvédő spanyolokkal szemben. A spanyolok nyilvánvalóan meg akarják nyerni a csoportjukat, hogy a nyolcaddöntőben egy csoportharmadik együttes ellen léphessenek pályára, ehhez viszont már egy döntetlen is elég nekik. Ha Vicente del Bosque (aki néhány helyen változtat a hírek szerint) csapata kikapna a horvátoktól, akkor az E csoport győztesével, azaz Olaszországgal találkozna a 16 között. Biztosra vesszük, hogy nem esnek egymásnak a felek, s bár a spanyolok még nem kaptak gólt ezen az Eb-n, kedden megtörhet a jég. Egy esetleges 1-1, netán 2-1 (ide vagy oda) simán elképzelhető eredmény.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!