<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Tippmixtippek: 7.6-os szorzó El-ütközetekkel

Ha csütörtök, akkor Európa-liga. Ebbe a rovatba négy összecsapás került: lesz szó a Celtáról, a Krasznodarról, az Alkmarról és Szántó Tomi Rapidjáról is.

A jól ismert rovatban már reggel jelentkezünk néhány megfontolásra érdemes tippel. A mérkőzéseket, az ötleteket kizárólag a Tippmixkínálatból válogattuk össze, az események elé beírtuk a sorszámot. A meccsek bekerülnek az értékelő táblázatunkba, így ott ellenőrizheted a tippek hatékonyságát. A forma új, a szlogen a régi: fogadjunk, hogy nyersz!

21454. Celta Vigo - Ajax, mindkét csapat szerez gólt (1.75) - Európa-liga, 19:00

A G-jelű négyesben még a Standard Liege és a Panathinaikosz küzd az első két hely megszerzéséért. A vigóiak négy pontosak eddig, Belgiumból pontot hoztak (1–1), majd a hajrában legyőzték a görögöket (2–0). A bajnokságban is egészen jó sorozatot futottak Rossiék, ám legutóbb a Villarreal vendégeként súlyos verést kaptak: 5–0-ra nyertek a sárgák. Az Ajax a fájó BL-búcsú után most az EL-ben bizonyítani akar, eddig nem hibázott az amszterdami alakulat. Athénban 1–2-re, otthon a Liege ellenében 1–0-ra győztek a piros-fehérek. Összességében jó formát mutat a gárda, a hét végén Hágában nyertek simán (ADO, 0–2). Traoréék idegenben nagyon jól kontráznak, meglephetik a Celta védelmét is. Mindkét alakulat betalálhat.

20864. FK Krasznodar – Schalke, mindkét csapat szerez gólt (1.55) – Európa-liga, 19:00

Rangadó az I-csoportban, az éllovas Krasznodar az ugyancsak két győzelemmel rajtoló Schalkét fogadja. A házigazda évről évre építkezik, és immár az európai porondon is tényező: a most futó idényben három győzelemmel és egy döntetlennel jutott el a csoportkörig, ahol idegenben verte a Salzburgot, majd otthon 5-2-re a francia bajnokság éllovasát, a Nice-t. Jól fut a szekér a bajnokságban is (4-4-2), így a bátrabbak akár a hazai győzelmet is megkockáztathatják, mi viszont inkább gólokkal számolunk.

Az orosz találat szinte borítékolható, és az utóbbi időben a németek is elkapták a fonalat. A Schalke pocsékul indított a Bundesligában, hiszen az első öt meccsén egyetlen pontot sem szerzett. A ’Gladbach ellen aztán megtört a jég (4-0), majd Augsburgból is ponttal tért haza a csapat (1-1). Az El-ben nincs ilyen gond, a Nice-t 1-0-ra, a Salzburgot 3-1-re verték Huntelaarék. A csütörtöki ütközet a csoportelsőségről is dönthet – a Krasznodart esélyesebbnek érezzük, de a Schalke bőven jó lehet egy gólra.

21589. AZ Alkmaar - Maccabi TA, 2.5 gól felett (1.70) - Európa-liga, 21:05

A D-csoportban az 1 pontos AZ fogadja a 0 ponttal szerénykedő Maccabit a 3. fordulóban. A holland gárda a Dundalk elleni 1-1-es eredménnyel rajtolt, majd a Zenit otthonában szaladt bele egy igencsak csúnya zakóba (0-5). A bajnokságban egyébként nem áll rosszul, hiszen 9 kör után mindössze 1 vereség szerepel a neve mellett és ott van az élmezőnyben. A Maccabi az előző izraeli idényben lecsúszott a bajnoki aranyról, így be kellett érnie ez Európa-liga indulás jogával. Két vereséggel áll jelenleg a csoportban: a Zenit ellen hiába vezetett már 3-0-ra, végül 4-3-ra az oroszok nyertek, ezt követően pedig Írországban is elhasalt az együttes a Dundalk vendégeként (0-1). A védelem tehát nem áll túlzottan stabil lábakon, a bajnokságot viszont jól kezdték és 5-1-0 mérleggel vezetik is a mezőnyt 6 forduló elteltével. Mindkét oldalon akadnak problémák a védelemben, ugyanakkor mindkét támadósorban vannak potenciálisan gólerős játékosok. A továbbjutás szempontjából egy igencsak fontos meccsen gólokat várunk az együttesektől.

23840. Rapid Wien - Sassuolo, mindkét csapat szerez gólt (1.65) - Európa-liga, 21:05

A F-csoport meglehetősen kiegyensúlyozottnak tűnik két forduló elteltével, hiszen mind a 4 csapat 3-3 ponttal áll jelenleg. Az osztrákok 3-2-re verték a Genk csapatát, majd a Bilbao vendégeként szoros meccsen kaptak ki (0-1), de egyelőre nem lehet panasz a játékukra. A Sassuolo ezzel szemben simán verte a spanyolokat Olaszországban (3-0), a Genk vendégeként viszont kikapott (1-3).

Egyik gárda sincs épp topformában, így a Rapid - a soraiban a magyar Szántó Tamással - az előző öt tétmeccséből csupán egy kupameccset nyert meg, míg a Sassuolo két sikert aratott ez idő alatt, hétvégén a sírból hozta vissza a Crotone elleni bajnoki meccsét (2-1). A vendégeknél továbbra is sérült Berardi, aki a támadósorból nagyon hiányzik, ugyanakkor remekül helyettesíti őt a francia Defrel, aki már 4 bajnoki találatnál jár és az El-ben is eredményes volt a Bilbao elleni derbin. Két gólerős, ám instabil védelmű csapat meccsén mi mást is várhatnánk, mint gólváltást...

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!