<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Tippmixtippek: spanyol, német, angol csúcsfoci

Újra "életjeleket" mutatnak az európai topligák, és mi szállítunk egy-egy tippet a Bundesligából, a LaLigából és a Premier League-ből. Tippmixre fel!

A jól ismert rovatban már reggel jelentkezünk néhány megfontolásra érdemes tippel. A mérkőzéseket, az ötleteket kizárólag a Tippmixkínálatból válogattuk össze, az események elé beírtuk a sorszámot. A meccsek bekerülnek az értékelő táblázatunkba, így ott ellenőrizheted a tippek hatékonyságát. A forma új, a szlogen a régi: fogadjunk, hogy nyersz!

15549. Freiburg - Bremen, 2.5 gól felett (1.65) - német bajnokság, 15:30

A hazai együttes az Európa ligás pozíciók egyikére pályázik, 35 pontjával a nyolcadik helyen áll, de lemaradása nem jelentős, így ha jól hajrázik, az újonc ott lehet a nemzetközi porondon a nyártól. A fekete-fehérek a bajnoki szünet előtt nem voltak rossz formában, hat Bundesliga-fellépésük közül csak a Dortmund ellenit veszítették el. Otthonukban 7-1-4 a statisztikájuk, csak kétszer nem vették be az ellenfelek kapuját. 18 alkalommal játszott olyan mérkőzést az együttes, amelyen esett legalább három találat. A brémaiaknak nem jött jókor a válogatott miatti összetartás, előtte ugyanis nagyon jó formát mutattak a zöld-fehérek. Február közepe óta öt bajnokijukból négyet megnyertek, a Leverkusen ellenit döntetlenre hozták le idegenben. Fel is jöttek a 13. helyre, jelenleg 29 pontosak, az osztályozós Hamburg csak kettővel van mögötte. Idegenben sem veszélytelenek Pizzaróék, 3-4-5-ös statisztikájukhoz 16–26-os gólkülönbség jött össze. A freiburgiakhoz hasonlóan a Werder over/under mutatója is 18/7. Ősszel 3–1-re nyert a Freiburg, ma is jönnie kell legalább három gólnak.

18845. Hull City - West Ham, mindkét csapat szerez gólt (1.60) - angol bajnokság, 16:00

Az angol élvonal 30. fordulójában a 18. fogadja a 12. helyen állót. A kezdeti őszi nehézségek után, valamint Payet eladását követően valamelyest rendezte sorait a WHU, ugyanakkor egy viszonylag erős kerettel sem sikerült a középmezőny fölé kerülni. A forma rémes, de ez betudható a motiválatlanságnak, valamint annak is, hogy Bilic mesternek rengeteg sérült játékosa van. A legutóbbi három bajnokiját elveszítették a kalapácsosok, de a támadósor szinte mindig jó 1-2 gólra, a legutóbbi 9 fordulóban csak egy egy meccsen maradtak gólképtelenek.

A Hull motivációjával viszont biztosan nincsenek gondok, hiszen menekülne a kieső zónától a társaság, de a bennmaradástól jelenleg 3 pont választja el őket. A keret gyenge, ráadásul itt is rengeteg a sérült, ami tovább nehezíti a helyzetet. Általánosan elmondható a Hull csapatáról, hogy egy mélyen védekező, defenzív csapat. Legutóbb az Everton otthonában csúnyán megégtek (0-4), de a 73. perces kiállításig egészen jól tartották magukat, utána viszont teljesen szétesett fejben a csapat. A motiválatlan WHU ellen gólok kellenek a csapattól mindenképp, döntetlennel gyakorlatilag semmire sem mennek, erre pedig saját közönségük előtt képesek is lehetnek, ahol 15 bajnokin 17 gólnál járnak. A West Ham viszont szinte mindig jó 1-1 gólra, idegenben ráadásul rendre felszabadultabban játszik, így a mindkét fél betalál opció jó választás lehet.

16772. Osasuna - Athletic Bilbao, 2 és 1.5 gól felett (1.75) - spanyol bajnokság, 16:15

Nem sok dolog lefutott még a spanyol élvonal aktuális kiírásában, az viszont kijelenthető, hogy az Osasuna készülhet a másodosztályra. Az egész szezonban mindössze egyetlen sikert aratott csapat hiába váltott edzőt, és váltott ezáltal offenzívabb felfogású játékra, ez sem hozta meg a várt eredményt. Az eredményekből egyértelműen leszűrhető, hogy senki sem gondolkodik már náluk a bennmaradásban, ami a 15 pontos hátrányt elnézve teljesen érthető is. Hazai pályán a 0-5-9 mérleg katasztrofális még akkor is, ha pl. a Sevilla ellen nem adta magát könnyen a csapat (3-4). A Bilbao extrán motivált viszont, hiszen harcban áll az El-indulást jelentő helyekért, a lemaradása pedig csak 4 pont a Sociedad csapatától, ami közel sem ledolgozhatatlan. A nagy gond az, hogy nem túl acélos idegenben ez az Athletic: a 3-2-8 vendég mérleg azt figyelembe véve, hogy a csapat El-indulást akar, nagyon kevés, és akkor a 13 idegenbeli meccsen lőtt 9 gólt nem is említettük. Valami azonban talán idegenben is elindult így a szezon végén, legutóbb a Sociedad vendégeként jól játszottak és fontos sikert arattak (2-0). Ha ezt tudja hozni a biztos kiesőnek mondható, motiválatlan Osasuna ellen is a társaság, akkor az El-indulás szempontjából újabb kritikus pontokat szerezhetnek.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!