<>

 
 
 
A Sunderland a nyáron jelentősen átalakult, a keddi Ligakupa-meccsen harmadosztályú ellenfél, az MK Dons vár rá.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

A Sunderland gólkirályával veszélyes

A Sunderland a nyáron jelentősen átalakult, a keddi Ligakupa-meccsen harmadosztályú ellenfél, az MK Dons vár rá.
Angol Ligakupa, 2. forduló
Sunderland-MK Dons - kedd 20:45 óra

A Sunderland tavaly éppen bennmaradt az élvonalban, volt egy rizikós edzőváltás az idény végén, amikor behozták a harmadosztályból az élvonalbeli tapasztalat nélküli Paolo Di Caniót. Hazai pályán tűrhetően szerepelt, 5-8-6-os mérleggel és 20-19-es gólaránnyal. A nyáron aztán megindult az átigazolási roham, 12 játékos érkezett, több olasz, ami nemzetközi jelleget adott a csapatnak. A két legnagyobb név az AZ Alkmaar gólkirálya, Jozy Altidore, aki egyszer már besült a Premier League-ben, illetve a kiváló Emanuele Giaccherini, akinek egyszerűen nem jutott volna hely a Juventusban. A szakértők szerint az elején lehetnek gondok, de a középmezőny, akár a top10 is reális célkitűzés.

A Sunderland kezdője a hétvégén: Westwood - Celustka, Diakité, O'Shea, Colback - Giaccherini, Larsson, Gardner, Johnson - Sessegnon - Altidore. A Sunderland kezdője most: Mannone - Celustka, Colback, Cabral, O'Shea - Roberge, Johnson, Vaughan, Dzsi - Altidore, Moberg-Karlsson.

Amit eddig láttunk, az nem is pontosan ezt, hanem a kiszámíthatatlanságot igazolja. A nyitányon a Fulham ellen hiába játszott óriási fölényben és lőtt négyszer ennyit a kapura, a gólt az ellenfél lőtte, míg a Southampton otthonában bár sokáig vezetett, az 1-1-nek a látottak alapján jobban örülhetett. Kedden a hivatalos kezdő tűrhetően fest, Di Canio ugyan cserélt, de a védelmet szinte nem bántotta és a kezdőben ott van Jozy Altidore, aki lecsaphat!

Fő tipp: Sunderland-MK Dons, 1, ázsiai hendikep -1 (1,75) - 20:45 óra Mellék tipp: Sunderland-MK Dons, Jozy Altidore gólt lő (1,95) - 20:45 óra

A MK Dons a harmadosztály tavalyi 8. helyezettje, 19-13-14-es mérleggel és 62-45-ös gólaránnyal, idegenben 7-8-8-as mérlegével és 27-24-es gólaránnyal átlagosan teljesített. A feljutási rájátszás négy ponton múlt. A nyáron elveszített három kulcsembert, kettő közülük feljebb lépett a másodosztályba, négy igazolás érkezett, közülük egyben igazán sok fantázia, a Southamptonból hozták el. Helyi vélemények szerint a támadósorban lehetnek gondok, amúgy a tavalyi helyezés megszerzése lehet a realitás, de ebben a ligában bármi megtörténhet. Főleg egy ilyen fiatal kerettel, mint ami itt látható.

Az MK Dons hétvégi kezdője: Martin, Ostemobor, Hodson, Gleeson, Potter, Chadwick, Kay, Williams, Baldock, Banton, Bamford. Az MK Dons mostani kezdője: McLoughlin, Gleeson, Smith, Reeves, McLeod, Alli, Williams, Bamford, Baldock, Carruthers, Kay.

Az idényt két 2-2-es döntetlennel kezdte, az eddigi négy gólból háromnak a szerzője ott lesz a pályán, amúgy a vezetőedző ígérete szerint bőven biztosít lehetőséget kispadosoknak.

A Sunderland kezdője jónak tűnik, Altidore-ral támadásban is veszélyt okozhat, és mivel a vendégek is hasonló mértékben állnak fel padozókkal, így esélyt látunk az 1-esre. Di Canio kerete elég mély és minőségi ahhoz, hogy így is jó teljesítményt nyújtson. A hendikepes 1-est óvatosan megpróbáljuk, ahogy az amerikai gólját is.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!