<>

 
 
 
A hajrához közeledik az ír első osztályú bajnokság, amelyből már csak mindössze nyolc forduló van hátra. A tavalyi ezüstérmes Drogheda az utolsó Bray Wandererst fogadja.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

1.52

Jó formában van a Drogheda - elég lesz?

A hajrához közeledik az ír első osztályú bajnokság, amelyből már csak mindössze nyolc forduló van hátra. A tavalyi ezüstérmes Drogheda az utolsó Bray Wandererst fogadja. A hazaiaknak muszáj megmenteniük a szezont. Kötelező a győzelem.
Premier League, Írország
Drogheda United-Bray Wanderers
Péntek 20:45 óra

Amilyen jó volt tavaly a Drogheda United, annyira gyengére sikerült az idei szezon a csapatnak. Tavaly ugyanis a második helyen zártak, indulhattak az Európa Ligában (a Malmö 2-0-s összesítéssel ejtette ki őket). A tavasszal induló ír bajnokság első részében azonban sorra játszották a döntetleneket, majd az elvétve becsúszó győzelmek után folyamatos vereségek jöttek. A Malmö elleni kiesés viszont ébresztőleg hathatott rájuk, azóta nem kaptak ki, utolsó két meccsüket pedig megnyerték, így elkezdtek távolodni a kiesőzónától. Jelenleg a 7. helyen állnak, hat győzelmük mellett 11 döntetlen és 7 vereség van a számlájukon. A kupákban is állnak még, a Ligakupában döntőt játszanak, az ír kupában negyeddöntősök, így még van esély megmenteni ezt a szezont.

A Bray Wanderers már a legelső fordulókban bejelentkezett a „tuti kieső” elnevezésű, nem túl fényesen csillogó címért. Sorozatban kapták a megalázóbbnál megalázóbb vereségeket (0-7,0-4). Májusra feljavultak kissé, például otthon verték a Droghedát is, de a legutóbbi öt bajnokijából négyet elveszített, nyerni pedig legutóbb június elején tudtak. Továbbra is ők a fő kiesőjelöltek, hiszen az utolsó helyen állnak. Öt győzelem és öt döntetlen mellett 15 alkalommal kapituláltak.

Mindkét csapatnak nagy szüksége van a három pontra, de a hazai együttesnek nagyobb esélye van a győzelemre. A jelenlegi forma egyértelműen a Drogheda mellett szól, ráadásul egy jó hajrával és egy kis szerencsével még feljebb kapaszkodhatnak a tabellán (az ötödik Shamrock csak hét pontra van és egy meccsel többet játszottak). A Bray nem most fog elmozdulni a kiesőzónából.

Főtipp:
Drogheda United-Bray Wanderers, 1 (1.52) Betclic
Melléktipp:
Drogheda United – Bray Wanderers, 2,5 gól felett (1.58)

Négy meccset nyert zsinórban a Dundalk, amely ezúttal az UC Dublinhoz látogat. Az UC utolsó öt bajnokiból csak egyszer nyert, háromszor kikapott, míg a Dundalk idegenben is jól hozza a pontokat, már kilenc győzelemnél tartanak a bajnokságban. A vendégek bajnoki címre hajtanak, de lépéshátrányban vannak az éllovas St.Patricksszel szemben. A gyengélkedő Dublin ellen valószínűleg behúzzák ezt a mérkőzést.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!