<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Gólokban és Barca-sikerben utazunk

Parádés formában, tíz veretlen bajnoki meccsel a háta mögött érkezik Barcelonába a Valencia. A topcsapattal kiálló katalánok azonban aligha rettennek meg, és nem is szabad botlaniuk.
Spanyol bajnokság
Barcelona – Valencia
Szombat, 16:00

A sevillai pontvesztés (2-2) után kötelező győznie a Barcának, hiszen az ősi rivális Real Madrid majdhogynem fixen kalkulálhat a Málaga elleni hazai diadallal. Igen ám, de csöppet sem vár könnyű meccs Messiékre, hiszen a dobogó harmadik fokáért harcoló Valencia 19-8-4-es mutatóval érkezik, ráadásul február 2. óta nem szenvedett vereséget.

De nézzük a házigazdát! Luis Enrique minden bizonnyal a legerősebb csapatát küldi a pályára, hiszen a legfrissebb hírek szerint Iniesta sérülése is rendbe jött. A sevillai döntetlen után szerdán Párizsban oktatott a katalán sztárcsapat, a 3-1-es siker gyakorlatilag BL-elődöntőt ér. A középpályán Rakitic és Busquets helye biztosnak tűnik, mellettük Iniesta vagy Xavi szerepelhet, míg elöl a Messi, Suárez, Neymar szupertrió rohamozhat. A Valencia tavaly meglepte a Barcát a Nou Campban (2-3), ebben az idényben viszont Busquets utolsó pillanatban elért gólja döntött Valenciában. A Barcelona 13-szor győzött és kétszer veszített odahaza, az 52-9-es gólkülönbség egészen brutális.

Főtipp

Barcelona – Valencia, 1 és mindkét csapat gólt szerez (2.45) – Tippmixpro

Melléktipp

Barcelona – Valencia, 1 és 3,5 gól felett (2.10) – Tippmixpro

A Valencia közel sem ilyen jó idegenben, a 6-6-3-as számsorhoz hozzá kell tenni, hogy házon kívül a legutóbbi öt bajnokin betalált, a három győzelem mellett két döntetlent játszott. Az előzetesek alapján, a középpályán, valamint a támadósorban két argentint, Pérezt és Piattit kell pótolni, a kilencgólos Parejo és a nyolc bajnoki találatnál járó Alcácer minden bizonnyal ott lesz a pályán.

A Barca legutóbbi tíz ligameccse közül kilencszer esett legalább három találat (gyakran négy, öt, hét…), ha beindul a hazai gépezet, saját erőből is összehozható négy-öt gól. Jó esélyt látunk rá ugyanakkor, hogy a Valencia bevegye Bravo kapuját. Más kérdés, hogy a pontszerzéshez – tippünk szerint – ez is kevés lesz.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!