<>

 
 
 
A finnek az új szövetségi kapitánnyal veretlenek és motiváltak, az Eb-re kijutott északírek pedig még vélhetően (öröm)ittasak...
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

1.53

Veretjük az örömittas csoportelsőt

A finnek az új szövetségi kapitánnyal veretlenek és motiváltak, az Eb-re kijutott északírek pedig még vélhetően (öröm)ittasak...
Eb-selejtező
Finnország - Észak-Írország
Vasárnap, 18:00

A helyzet a csoportunkban viszonylag egyszerű: 1. Észak-Írország 20, 2. Románia 17, 3. Magyarország 16, 4. Finnország 11, 5. Feröer-szögetek 6, 6. Görögország 3. Az északírek kijutottak, a románoknak nyerniük kell a második helyhez, mi biztosan legalább 3. helyen zárunk, a finnek tuti, hogy a 4. pozícióban zárják a sorozatot.

E meccsnek extra tétje tehát már nincsen. A finnek egy sikerrel nyitották a sorozatot, utána viszont nem jöttek az eredmények. A nyár elején mi vertük őket Helsinkiben, és ezzel ki is rúgattuk Mixu Paatelainent. Érkezett Markku Kanerva, aki fel is rázta a kék-fehéreket. Nyertek Pohjanpalóék a görögöknél, majd otthon Feröer ellen, csütörtökön pedig a hajrában tudtak ellenük egyenlíteni a románok. Szégyenkezésre így sincs ok, a finnek összekapták magukat a sorozat végére. Otthon 1-1-2-es mérleget hoztak össze, ezen egy sikerrel azért illene kozmetikázniuk.

Főtipp

Finnország - Észak-Írország, döntetlen nélkül 1 (1.53)

Bátrabbaknak

36050. Finnország - Észak-Írország, 1 (2.25) - Tippmix

Michael O'Neill szövetségi kapitány alakulatát sokáig nem nagyon vette senki sem komolyan. Noha ellenünk nyertek a nyitó napon, majd verték a feröerieket, mindenki akkor kapta fel először a fejét, amikor Görögországból is elhozták mindhárom pontot Laffertyék. A sorozat alatt mindvégig kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottak a zöldek, csak a románoknál kaptak ki, emellett még kétszer veszítettek pontot (ellenünk és a románok ellen hazai környezetben). 20 pontjuk van, idegenben 3-0-1-es mérleggel.

A stabil játék nem mindig párosult látványossággal - valljuk be férfiasan, nem volt élvezhető Davisék futballja, de ez pont nem érdekelte az északíreket. Jöttek az eredmények, és ez mindennél fontosabb volt számukra. Kijutottak történetük során először az Eb-re - hadd ne várjunk el brazil köröket Bruntéktől...

A vendégek csütörtökön este hosszas ünneplésbe kezdtek, ami teljességgel érthető. Nem lepődnénk meg, ha néhányan kikerülnének a görögök elleni győztes kezdőcsapatból... A finnek jó formában vannak, és motiváltabbak lesznek ellenfelüknél.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!