<>

 
 
 
A Napi tuti bloggere szállít infókat, tippeket, tanácsokat új rovatában. Kérdésed van, segítség kellene a szelvény összeállításában? Ne habozz, írd meg kommentben!
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Rókakoma: Sebzett csapatok, és az új Barca

A Napi tuti bloggere szállít infókat, tippeket, tanácsokat új rovatában. Kérdésed van, segítség kellene a szelvény összeállításában? Ne habozz, írd meg kommentben!
Egyre erősebb, immár topligás csapatok is színre lépnek a Bajnokok Ligája-selejtező 3. fordulójában, így ideje számolni egy új faktorral, a világbajnokság hatásával.
BAJNOKOK LIGÁJA-SELEJTEZŐ:

Karabah-Salzburg - 17:30 óra
Az azeri első fogadja az osztrákot. Ahogy írtam korábban, az azeri futball felfelé tart, a Karabah pedig nem csak hazájában, de az egész kaukázusi régióban uralkodik. A cél, hogy Európa-liga-, esetleg Bajnokok Ligája-főtáblára jusson. Bevásárolt néhány brazil játékossal, egy középpályás 22 gólig jutott közülük, de a csapat magját hazaiak adják. A Valletta ellen ez bőven elég is volt, ám peches a sorsolással. Szembe ugyanis Európa egyik leglátványosabban focizó csapata jön, így nem csoda, hogy a vezetőedző defenzív játékot ígér.

A Salzburg tavaly óriási pechhel nem bírt a BL-selejtezőben a Fenerbahcéval. Most megtartotta tavalyi kulcsembereit, és ez látszik hazájában, ahogy 10-1-re, 6-1-re és 5-0-ra nyerte eddigi három tétmeccsét. Kampl, Mane, Soriano és Alan mind tarthatatlan lesz a Karabah számára. Lehet magyarázni, hogy az osztrák és az azeri foci között nincs nagy különbség, a Salzburg jelenles más dimenzió, úgy játszik, mint fénykorában a Josep Guardiola féle Barcelona: labdabirtoklással, nyomást gyakorolva az ellenfélre, gyors mozgásokkal, beívelésekkel. Csak azon múlik, hogy a vendégek mennyire veszik komolyan, de nem szoktak megállni 1-0-nál... Az odds nagyot esett, érthetően szétfogadták, nincs már sok érték benne.

AEL Limasszol-Zenit Szentpétervár - 18:00 óra A mérkőzést már feldolgoztuk itt, még írok azért érdekességeket: az AEL új keretet épít, akad néhány jó igazolás, de sok az ismeretlen név, egység aligha lesz, a bajnokság sem kezdődött még el. Így a csapat erőssége, a védekezés is nehézkes lehet, támadásban pedig soha nem volt az igazi, most sem várható sok. Nem saját stadionjában, hanem egy kisebb arénában játssza a találkozót, nagyjából 7 ezer szurkolóra számíthat Cipruson a hőséggel is számolni kellene, 31 fokot és napsütést jósolnak szerdára, ami szerintem még elviselhető.

A Zenit edzője a tavasz óta André Villas-Boas, aki számára mindig is létfontosságú volt a kupaszereplés, a motiváció tehát nem lehet kérés. A legnagyobb nyári igazolása Ezequiel Garay a védelembe a Benficából, ő a friss hírek szerint ugyanúgy ott van Cipruson, mint a vb-t megjárt Hulk, Luis Neto, Nicolas Lombaerts, Axel Witsel, Juri Lodigin, Viktor Fajzulin, Oleg Satov és Alekszandr Kerzsakov. A legjobb kerettel, persze nem biztos, hogy jó erőállapotban érkeznek tehát a vendégek. Nekem tetszik a 2-es, akár kisebb hendivel is. Az AEL-nél nagy a felfordulás, a Zenitben nagyon nehéz bízni a múlt szezon után, most mégis megteszem.

HJK Helsinki-APOEL - 18:00 óra
A finn bajnok fogadja a ciprusit. A HJK évek óta egyeduralkodó hazájában, az idén erősebbnek tűnik, mint tavaly, amikor arcpirító búcsút vett az észt bajnok ellen a BL-től. Akadt néhány jobb igazolás támadásba, de az igazán stabilnak a védekezése látszik. A bajnokságban 8-2-1-es mérleggel áll, az utóbbi időben sok döntetlen csúszott be, de én nem tulajdonítanék neki akkora jelentőséget, BL mellett nagy előnyével megteheti, hogy kienged a ligában. Telt ház lesz szerdán, a mérkőzést műfüvön játsszák, ami kellemetlen lehet a ciprusiaknak.

Az APOEL elég zavaros őszt élt át, új tulajdonos irányít, előtte sok alapember elment. A lényeg, hogy sikerült a szezont megmenteni, a bajnoki döntőt megnyerve lett aranyérmes. Tavaly besült a Maribor, majd a Zulte Waregem ellen, most nyáron nem sokat változott a kerete, sok a légiós, védelme stabilnak tűnik, támadásban hiányzik egy-két ütős név. Nem hiszem, hogy szabad itt háromesélyben gondolkodni, sokkal inkább valami kevésgólos történet a logikus, hiszen egy kétmérkőzéses párharcban két kiváló védelem találkozik. Akár félidei X-et is be lehet vállalni.

Ludogorec-Partizan - 20:00 óra A Ludogorecet néhány éve vásárolták fel, azóta folyamatosan nyeri a bolgár bajnokságokat, az idén pedig az Európa-ligában is aratott, így a Lazio testén át egészen a legjobb 16-ig jutott. A nyáron nem gyengült, viszont támadásban azért felemás, védelmére épít, azonban itt akad két fontos hiányzója is. A mérkőzést az elmúlt szezonnal ellentétben saját, nagyjából 6 ezres stadionjában játssza. A Partizannál nem valami fényes a helyzet, at elnököt nemrég sikkasztás gyanújával letartóztatták. Szintén fontos infó, hogy a nyáron alig erősített, legnagyobb gondja támadásban akad. Védői kimaradnak, de pótolhatóak. Ha a két keretet nézem, a Ludogorecet látom erősebbnek, a Partizan számomra nélkülözi az átütőerőt. Viszont fontos bolgár védelmi hiányzók miatt inkább no bet, a gólokat szép oddsért adják, ám túl sok kockázatot látok benne.
Feyenoord-Besiktas - 20:00 óra A gólokra tippeltünk a mérkőzésen, én nem annyira erőltetném, sem ezt a tippet, se mást. Kulcsinfó, hogy a Feyenoord jelentősen gyengült, szinte teljes védelmét elveszítette, márpedig ez a vb-bronzérmes holland válogatott gerincét adó Janmaat, De Vrij, Martins Indi hármas. Nehezen pótolhatók, ahogy az évek óta házi gólkirály Graziano Pelle is. A Besiktas mindig hangzatos igazolásokkal próbálkozik, kevés sikerrel és igazán nem tud áttörni hazájában. Most a bajnok Fenerbahce kizárásával kap lehetőséget. Néhány nagy nevet elküldtek, a legnagyobb igazolás Demba Ba. Ő nem játszik, míg a védelem és a középpálya azért sebezhető. Nehéz ügy, egy erősebb Feyenoordot szívesen támogatnék, így nem nagyon tudok.
Standard Liege-Panathinaikosz - 20:00 óra
A belga ezüstérmes fogadja a görög másodikat a 3. forduló első meccsén. A belgák simán nyerték az alapszakaszt, de utána a rájátszásban viszont sikerült besülni. Hazai pályán 10-4-1-es mérleggel azért voltak jobbak, bár így is hagyományosan itt erős. A nyáron 21 gólos házi gólkirályát eladta, de két tűrhető csatára így is maradt. Igazán nagy igazolásokat nem hajt soha végre, most sem történt. Elindult a bajnokság, 3-0-s győzelemmel indított.

A Panathinaikosz óriási anyagi gondokkal küzdött az elmúlt években, pedig nemrég még rekordigazolást végrehajtva még Djibril Cissé is ott játszott. Az elmúlt szezonban nagyot hajrázva legalább megcsípta a második helyet, de így is nagyon messze van az Olympiakosz szintjétől. Pénzben most sem áll sokkal jobban, nagyon bevásárolni nem tudott. Akad minőség azért a keretben, Mladen Petric, Daniel Pranjic, Marcus Berg és Emil Bajrami hangzatos név.

Meglepően alacsony a belgák szorzója, egy bajnoki előnyük van, ez tény, de akkora különbséget nem látok a két liga és a csapat között. Az első mérkőzésen inkább azért hajlanék az otthon mindig erős Liege-re, de nem ilyen oddsért, túlságosan vékony.

Grasshoppers-Lille - 19:00 óra A svájci második fogadja a francia bronzérmest. Már írtunk a mérkőzésről részletesen, ide csak a lényeget írom le: akad egy nyáron meggyengült és egy kulcsembereit nélkülöző csapat, ám nálam a Grasshoppers gondjai jóval nagyobbak (forma+keret), a Lille-t sokkal többre tartom alapjáraton, és ezen infók tudatában is. Szerintem X, 2 és 2-es, az odds nem véletlenül esik.
Aalborg-Dinamo Zagreb - 20:15 óra A bevállalós tippek között már írtunk róla, de elemeztük egy külön cikkben is. Összefoglalva a lényeget, az Aalborg 2008 óta nem szerepelt a nemzetközi porondon, a Dinamo évről évre ott van, tehát a rutin döntő faktor. A másik pedig a hiányzó kulcsemberek hazai oldalon, eredetileg négyen maradtak ki, ketten visszatértek. A vendégek kezében lehet a meccs, ők pedig támadni tudnak igazán, védekezni lehet, hogy nem annyira erősen. Ezért gólok a 2-es mellé.
Maribor-Maccabi Tel Aviv - 20:30 óra A szlovén bajnok az izraeli ellen. A Maribort tavaly nyáron figyeltem, a főtáblára jutott Plzen oda-vissza verte küldte haza, megérdemelten. Szinte már szokásos bajnoki aranyérme nem forgott veszélyben, de kicsit szorosabb volt a verseny. A nyáron nem sok változás történt, egy jobb játékos visszatért kölcsönből és egy ment. Európai porondon rutinos csapat, ugyanúgy megérte a tavaszt az Európa-ligában, mint a Maccabi. Azért látni a csapat határait.

A Maccabi szorosan nyert hazájában, de az elmúlt két évben egészen stabil mag alakult ki, Paulo Sousa továbbvitte a felfelé ívelő izraeli foci útján. A nyáron két jobb igazolást is tető alá hozott, egyet a Toulouse-ból, egyet pedig a Real Betisből - tovább erősödött. A keret rutinosabb, erősebb, nálam az erőbeli különbség a vendégekkel van, még akkor is, ha az előző körben azért döcögött a szekér egy andorrai amatőr csapat ellen. A visszavágót Cipruson rendezik, ám a fanatikus izraeliek szép számmal utaznak ennek ellenére is. X, 2 és 2-es felé hajlanék.
 
 
  • 17jakal2014július31.15:16ÚjVálasz
    Idézet: Eszter25
    Hát épp ez a csapda benne. Persze tudom, könnyű belelépni...

    ...

    ilyenkor azt veszem alapul , hogy azok akik kimentek velük és végigfütyülték a játékot nem ezért fizettek
    legalább 1-1
    dehát a 92 ik percben kezdtek el játszani

     
  • 16Eszter252014július31.13:26ÚjVálasz

    Hát épp ez a csapda benne. Persze tudom, könnyű belelépni...

     
  • 15jakal2014július31.13:10ÚjVálasz
    Idézet: Eszter25
    Tudhatnád, Rókakoma, a Zenit már rég nincs a zeniten...
    ...

    valószínűleg gyorsan megkellet keresni garay árát

     
  • 14rokakoma2014július31.13:01ÚjVálasz
    Idézet: jakal
    ird mellé a chelseat a hjk-t meg az elmaradhatatlan göteborgot
    ezekkel már nagyon sok pénzt nem nyertem meg
    ...

    azaz, északi élcsapatok szeretnek megbotlani váratlanul.

     
  • 13rokakoma2014július31.12:59ÚjVálasz
    Idézet: Eszter25
    Tudhatnád, Rókakoma, a Zenit már rég nincs a zeniten...
    ...

    Az odáig oké, de vhogy mindig úgy jön ki, hogy olyan szépen érvelhető, olyan egyértelműnek tűnik a győzelme, aztán mindig, de mindig leég :)

     
  • 12Eszter252014július31.12:02ÚjVálasz

    Tudhatnád, Rókakoma, a Zenit már rég nincs a zeniten...

     
  • 11jakal2014július31.06:29ÚjVálasz
    Idézet: rokakoma
    Szokás szerint! Meg kéne már fogadni végre, hogy a Zenitre soha többé!
    ...

    ird mellé a chelseat a hjk-t meg az elmaradhatatlan göteborgot
    ezekkel már nagyon sok pénzt nem nyertem meg

     
  • 10rokakoma2014július31.00:39ÚjVálasz
    Idézet: jakal
    nagyon gyenge volt a zenit
    a qarabagnak gratula
    ...

    Szokás szerint! Meg kéne már fogadni végre, hogy a Zenitre soha többé!

     
  • 9rokakoma2014július31.00:37ÚjVálasz
    Idézet: matenorbert
    RÓKA! már rég nem Sousa a Maccabi edzője.....
    ...

    Szia! Csak annyit írtam, hogy az elmúlt két évben ő rakta össze a csapatot, semmi mást, igen, már a Basel edzője, utódja pedig Óscar García.

     
  • 8jakal2014július30.19:58ÚjVálasz

    nagyon gyenge volt a zenit
    a qarabagnak gratula

     
  • 7matenorbert2014július30.19:53ÚjVálasz

    RÓKA! már rég nem Sousa a Maccabi edzője.....

     
  • 6rokakoma2014július30.16:00ÚjVálasz
    Idézet: wuki83
    162 1 Dnipro - FC Köbenhavn Hazaiban esély szerintetek?
    ...

    A Dnipro jobb csapat, ez nem kérdés, az odds is esett, a Köbenhavn sem annyira meggyőző. Hazai, de csak kis téttel.

     
  • 5wuki832014július30.13:22ÚjVálasz

    162 1 Dnipro - FC Köbenhavn Hazaiban esély szerintetek?

     
  • 4wuki832014július30.13:21ÚjVálasz

    206 3 Throttur Reykjavik - Selfoss hazaiban jöhet?esélyszerintetek?

     
  • 3rokakoma2014július30.12:59ÚjVálasz
    Idézet: rokakoma
    A Dnipro sokkal jobb kerettel bír, sztem esélyes otthon a Köbenhavn ellen, amely úgy tűnik, ugyanolyan kiszámíthatatlan, mint az előző szezonban volt.
    ...

    Akármire is fogadtuk, óvatosan ezekkel a BL-selejtezőkkel. Sok az infó, sok minden ki lehet nyomozni, de így a szezon elején bármi megtörténhet.

     
  • 2rokakoma2014július30.12:25ÚjVálasz

    A Dnipro sokkal jobb kerettel bír, sztem esélyes otthon a Köbenhavn ellen, amely úgy tűnik, ugyanolyan kiszámíthatatlan, mint az előző szezonban volt.

    Az Aktobe-Steaua nekem nagyon döntetlenszagú, szoros meccs, a kazah csapatok feljövőben vannak, a román bajnokot sebzettnek érzem, kevésbé erősnek, mint tavaly.

    A Legia végre megmutatta Írországban, a Celtic viszont jobb csapat, az első meccs nem egyértelmű, a párharc viszont igen.

     
  • 1rokakoma2014július30.12:23ÚjVálasz

    Szinte minden meccsről írtam valamit, jó válogatást!

     

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!